Siirry tekstisisältöön ›
SV FI

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Koko hoitohistoria samassa qMS järjestelmässä


29.06.


Sosiaalihuollon asiakas on usein myös terveydenhuollon potilas. Molempien osapuolten hoitotyöntekijöille olisi hyötyä siitä, että heillä olisi pääsy potilaan kaikkiin hoitotietoihin. Tällä hetkellä tiedot kuitenkaan harvoin löytyvät samasta paikasta. Kun Suomi nyt uudistaa SOTE-rakennettaan, tarvitaan myös uusia kattavia tietokonejärjestelmiä, jotka tukevat sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön työtä parhaalla mahdollisella tavalla. Abilita, Citrus Solutions ja SP.ARM ovat yhdessä ottaneet tämän haasteen vastaan. Nämä kolme yritystä ovat perustaneet yhteisyrityksen, joka kantaa nimeä QMS Nordic Oy. QMS Nordic Oy rakentaa uutta nykyaikaista sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmää.

 

Kanta-palveluihin sisältyvä kansallinen potilastietoarkisto on askel oikeaan suuntaan. Arkistoon kerätään sosiaalipalveluiden asiakkaiden ja terveydenhuollon potilaiden tiedot, joita kuka tahansa oikeudet omaava henkilö voi sieltä lukea. Nykyiset Kanta-palvelut eivät kuitenkaan ole riittävän kattavia, koska vain osa kaikista tiedoista tallennetaan sinne. Palveluita on laajennettava ja nykyaikaistettava, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.

 

– Sosiaali- ja terveydenhuollon nykyiset järjestelmät ovat vanhentuneita. Niillä on erilaiset rakenteet ja ne perustuvat vanhaan tekniikkaan, mikä vaikeuttaa niiden integroimista toisiinsa. Koska järjestelmät eivät voi kommunikoida keskenään, tietoja ei voida jakaa sujuvasti. Yhä useammat ihmiset ymmärtävät, että on aika luopua vanhasta tekniikasta mm. siksi on tehty isoja uusia järjestelmähankintoja kuten Apotti ja Nova, sanoo Abilitan myyntijohtaja Frej Salmela.


 

Sosiaali- ja terveydenhuolto kohtaavat qMS-järjestelmässä

 

Abilita, Citrus Solutions ja SP.ARM toimivat yhdessä tarjotakseen parempia palveluita ja ratkaisuja terveydenhuoltoon. Näillä kolmella toimijalla on laaja kokemus ja huippuluokan tiedot, joita tarvitaan kehittämään kokonaisvaltainen järjestelmä, joka pystytään mukauttamaan nykyaikaiseen terveydenhoitotyöhön Suomessa. Järjestelmää kutsutaan nimellä qMS ja se on räätälöity vastaamaan suomalaisia vaatimuksia ja ehtoja.

 

– QMS-järjestelmä on vähintään yhtä hyvä kuin kilpailijoiden järjestelmät, mutta huomattavasti edullisempi asiakkaalle. Kyseisen järjestelmän lisäksi QMS Nordic tarjoaa HIMSS-konsultointia ja tukea tiedonhallintaan liittyvissä kehityshankkeissa sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioille, sanoo Salmela.


 

Potilastietojärjestelmää arvioidaan EMPRAM-asteikon mukaan

 

Salmelan mukaan HIMSS-arviointien (Healthcare Information and Management Systems Society) merkitys kasvaa Suomessa. HIMSS EMRAM on seitsemän tasoa sisältävä malli, jota Kansainvälisesti käytetään potilastietojärjestelmien kehittyneisyyden mittaamiseen. HIMSS tarjoaa myös sosiaalihuoltoon soveltuvat mittarit. Tasolle 7 pääseminen vaatii täysin paperittoman järjestelmän, jossa kaikki tarvittavat toiminnot on integroitu. QMS Nordicin tarjoamalla qMS-järjestelmällä on tason 6 HIMSS EMRAM -sertifikaatti.

Lähivuosina useat suomalaiset sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiot pyrkivät saamaan HIMSS-sertifikaatin. Päästäkseen tasolle 6 tai 7 he tarvitsevat todennäköisesti konsultointiapua.

 

– Vain sertifioidut yritykset voivat tarjota HIMSS-konsultaatiota ja meidän tietojemme mukaan sellaisia yrityksiä ei tähän mennessä ole ollut Suomessa. Mutta nyt on, sillä yksi QMS Nordicin perustaja, kumppanimme SP.ARM on sertifioitu, Salmela sanoo.

 

Abilita, Citrus ja SP.ARM yhdistävät voimansa

 

Abilitalla on pitkä kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmäratkaisuista. Citrus Solutions tuottaa asiantuntija-, järjestelmäkehityshanke- ja järjestelmäpalveluita Legal Tech:ille ja Healt Tech:ille eli sosiaali ja terveydenhuoltoalalle. SP.ARM on Itä-Euroopan johtava sairaaloiden järjestelmätoimittaja, jolla on asiakkaina yli 300 sairaalaa.

 

– SP.ARM kehittää sosiaali- ja terveydenhuoltoon nykyaikaisia konfiguroitavia ratkaisuja, jotka tukevat työtä täysin eri tavalla kuin nykyiset ratkaisut. He tuntevat HIMSS:in ja heillä on sertifikaatti organisaatioiden konsultoimiseen. Tämä antaa meille suuren kilpailuedun Suomessa, sanoo Salmela.


Takaisin tiedotteisiin
Asiakaspalvelu

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä