Siirry tekstisisältöön ›
SV FI

Unit4 ERP:n käyttöönotto vakioi Rauman kaupungin prosesseja

Asiakkaitamme » > Unit4 ERP:n käyttöönotto vakioi Rauman kaupungin prosesseja

Rauman kaupunki otti askelen lähemmäksi tiedolla johtamista.

 

- Tiedolla johtaminen edellyttää, että käytettävissä oleva tieto on luotettavaa ja mahdollisimman alkuperäistä. Kun tietoa muokataan kaupungin eri yksiköissä, on käytössä ollut erilaisia painotuksia ja ajallisia jaksotuksia. Tarvitsemme siis tiedolla johtamiseen sopivan järjestelmän ja yhteisesti sovitut pelisäännöt, Raumalta kerrotaan.

 

- Olemme mukana kuntatalouden tulevia haasteita selvittävässä hankkeessa sekä kehitämme prosessien johtamista ja vakioituja toimintamalleja. Kun samaan aikaan nykyiset järjestelmämme ovat tulossa elinkaarensa päähän, huomasimme että kysymys toimivasta ja kattavasta teknisestä alustasta on ratkaistava joka tapauksessa jollakin tavalla. Näin ollen yhdistimme kaikki kolme hanketta, he jatkavat.

 

Järjestelmän uusiminen vaikuttaa myös vakiintuneisiin toimintamalleihin ja toimintakulttuuriin. Prosessimainen työskentely on organisaatiovapaata. Ei kysytä kuka tekee vaan mitä tehdään ja missä järjestelmässä. Vakioiduista prosesseista sovitaan yhdessä, jolloin niihin sitoudutaan paremmin.

 

HETA ja Abilita sparrausapuna

 

Rauman kaupunki pyrkii vakioimaan taloushallinnon prosessit, jotta tiedosta pystytään tekemään parempia johtopäätöksiä.

 

- Unit4:n selkeä lisäarvo on se, että se tukee meidän tulevia toimintamallejamme ja vakioituja prosesseja. Emme lähteneet hakemaan vanhoihin toimintamalleihin uutta järjestelmää. Kun tieto liikkuu integroituna järjestelmän sisällä, riittää että se tallennetaan vain kerran. Tämä parantaa käytettävyyttä ja helpottaa ylläpitoa. Olemme kuljettaneet järjestelmän käyttäjiä ja eri osapuolia tiiviisti mukana määrittelemässä vakioituja prosessimalleja, jotta ne olisivat mahdollisimman johdonmukaisia, Rauma toteaa.

 

Abilitan valinnan jälkeen hanke on edennyt ripeästi ja järjestelmän käyttöönotto on 2021–22 vuodenvaihteessa.

 

Raumalla luotetaan siihen, että aikataulussa ja budjetissa pysytään. Markkinakartoituksessa kerättiin kokemuksia muistakin järjestelmistä. Abilitan Unit4 ERP -toiminnanohjausjärjestelmällä he kokivat pääsevänsä huomattavan pitkän askeleen eteenpäin.

 

Kaupunki arvostaa myös mahdollisuutta lisätä järjestelmään itse ohjauksia, kun kokemusta ja osaamista järjestelmästä karttuu. Kuntien Hetapalvelut Oy:llä on kokemusta sekä Abilitan järjestelmistä että Rauman kaupungin prosesseista.

 

Sen lisäksi että Rauma otti askeleen kohti tiedolla johtamista, he saivat  HETAsta itselleen sparrauskumppanin.

 

Abilitan ammattitaitoinen, aktiivinen ja asiakasta kuunteleva ote teki vaikutuksen raumalaisiin.

 

Valinnan ratkaisi järjestelmän sopivuus Raumalle, sekä se, että järjestelmä on riittävä myös tulevaisuudessa. Abilita ei ollut yrityksenä ennestään tuttu, eivätkä he tienneet, että me olemme kuntasektorin vahva osaaja. Käytyään katsomassa mitä muuta me olemme tehneet, Rauma huomasi, että Abilita on hyvä yhteistyökumppani heille laajemminkin.

 

 

Lue lisää Unit4 toiminnanohjausjärjestelmästä:
UNIT4 ERP › 

 

Asiakaspalvelu

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä