Siirry tekstisisältöön ›
SV FI

Unit4 ERP:n käyttöönotto vakioi Rauman kaupungin prosesseja

Asiakkaitamme » > Unit4 ERP:n käyttöönotto vakioi Rauman kaupungin prosesseja

Rauman kaupunki otti askelen lähemmäksi tiedolla johtamista.

 

- Tiedolla johtaminen edellyttää, että käytettävissä oleva tieto on luotettavaa ja mahdollisimman alkuperäistä. Kun tietoa muokataan kaupungin eri yksiköissä, on käytössä ollut erilaisia painotuksia ja ajallisia jaksotuksia. Tarvitsemme siis tiedolla johtamiseen sopivan järjestelmän ja yhteisesti sovitut pelisäännöt, kertoo Rauman kaupungin talousjohtaja Fredrik Lindström.

 

- Olemme mukana kuntatalouden tulevia haasteita selvittävässä hankkeessa sekä kehitämme prosessien johtamista ja vakioituja toimintamalleja. Kun samaan aikaan nykyiset järjestelmämme ovat tulossa elinkaarensa päähän, huomasimme että kysymys toimivasta ja kattavasta teknisestä alustasta on ratkaistava joka tapauksessa jollakin tavalla. Näin ollen yhdistimme kaikki kolme hanketta, Fredrik Lindström jatkaa.

 

Järjestelmän uusiminen vaikuttaa myös vakiintuneisiin toimintamalleihin ja toimintakulttuuriin. Prosessimainen työskentely on organisaatiovapaata. Ei kysytä kuka tekee vaan mitä tehdään ja missä järjestelmässä. Vakioiduista prosesseista sovitaan yhdessä, jolloin niihin sitoudutaan paremmin.

 

HETA ja Abilita sparrausapuna

 

Rauman kaupunki pyrkii vakioimaan taloushallinnon prosessit, jotta tiedosta pystytään tekemään parempia johtopäätöksiä.

 

- Unit4:n selkeä lisäarvo on se, että se tukee meidän tulevia toimintamallejamme ja vakioituja prosesseja. Emme lähteneet hakemaan vanhoihin toimintamalleihin uutta järjestelmää. Kun tieto liikkuu integroituna järjestelmän sisällä, riittää että se tallennetaan vain kerran. Tämä parantaa käytettävyyttä ja helpottaa ylläpitoa. Olemme kuljettaneet järjestelmän käyttäjiä ja eri osapuolia tiiviisti mukana määrittelemässä vakioituja prosessimalleja, jotta ne olisivat mahdollisimman johdonmukaisia, toteaa Fredrik Lindström.

 

Abilitan valinnan jälkeen hanke on edennyt ripeästi ja järjestelmän käyttöönotto on 2021–22 vuodenvaihteessa.

 

- Luotan, että pysymme aikataulussa ja budjetissa. Markkinakartoituksessa keräsimme kokemuksia muistakin järjestelmistä. Abilitan Unit4 ERP -toiminnanohjausjärjestelmällä pääsemme huomattavan pitkän askeleen eteenpäin, Fredrik Lindström sanoo.

 

Lindström arvostaa myös mahdollisuutta lisätä järjestelmään itse ohjauksia, kun kokemusta ja osaamista järjestelmästä karttuu. Kuntien Hetapalvelut Oy:llä on kokemusta sekä Abilitan järjestelmistä että Rauman kaupungin prosesseista.

 

- Sen lisäksi että otimme askeleen kohti tiedolla johtamista, saimme itsellemme HETAsta sparrauskumppanin, Fredrik Lindström kiittää.

 

Abilitan ammattitaitoinen, aktiivinen ja asiakasta kuunteleva ote teki vaikutuksen raumalaisiin.

 

- Valinnan ratkaisi järjestelmän sopivuus meille ja se, että järjestelmä on riittävä myös tulevaisuudessa. Abilita ei ollut minulle yrityksenä ennestään tuttu, enkä tiennyt, että he ovat kuntasektorin vahvoja osaajia. Kun kävin katsomassa mitä muuta he ovat tehneet, huomasin, että tämähän on hyvä yhteistyökumppani meille laajemminkin, Fredrik Lindström summaa.

 

 

Lue lisää Unit4 toiminnanohjausjärjestelmästä:
UNIT4 ERP › 

 

Asiakaspalvelu

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä