Siirry tekstisisältöön ›
SV FI

Kokkolan kaupunki valitsi Unit4 Business Worldin

Asiakkaitamme » > Kokkolan kaupunki valitsi Unit4 Business Worldin

 

Kokkolan kaupunki valitsi ensimmäisenä kuntana Suomessa tulevaisuuden toiminnanohjaus-järjestelmäkseen Abilitan tarjoaman Unit4 Business Worldin. Järjestelmävaihdoksen tavoitteena oli saada kustannussäästöjä ja kehittää kaupungin omista lähtökohdista rakennettu selkeä kunnallinen ratkaisu, joka joustaa muutostilanteissa.

 

Valintaprosessi kesti vuosia, kertoo Kokkolan IT-pääsuunnittelija Tony Witick. Kokkola päätyi valitsemaan uuden toiminnanohjausjärjestelmänsä omatoimisesti ilman ulkopuolisten konsulttien apua ja vallitsevan perustarjonnan ulkopuolelta. Valinta tapahtui poissulkemismenetelmällä ilman soraääniä. Witick painottaa lisäarvon saamista ja raportointitarpeita. Huonoina aikoina on tärkeä saada tilannetietoja. Automatisointi oli kaupungille tärkeää sekä mahdollisuus saada mahdollisimman paljon tietoa samasta tietokannasta. Järjestelmää vaihdettaessa on löydettävä heti paras mahdollinen ratkaisu, koska vaihto sitoo henkilökuntaa ja työ on suurin kustannus, ei sovellus.   

 

Ratkaisun tavoitteena ei ollut ainoastaan korvata vanha järjestelmä, vaan myös tehostaa toimintatapoja ja rutiineja sekä vähentää manuaalista työtä. Pääkäyttäjät joutuivat kuvatessaan vanhoja toimintatapojaan miettimään, mitä prosesseissa olisi parannettavissa.

Ratkaisun valmistumisen ja käyttökoulutusten jälkeen käyttäjät pääsivät testaamaan rakennettua järjestelmää ja kaupunki toteutti itse loppukäyttäjäkoulutukset muulle henkilöstölle.

 

-  Abilitalla on yli 30 vuoden kokemus kuntakentästä. Unit4 Business Worldin myötä olemme entistä vahvempia ja voimme palvella myös suurempia kuntia ja kuntayhtymiä, kertoo markkinointijohtaja Frej Salmela Abilitasta.  Unit4 on tällä hetkellä ylivoimisin ERP-ratkaisu julkisella sektorilla Suomessa.

 

Lue lisää Unit4 toiminnanohjausjärjestelmästä:
UNIT4 ERP › 

 

Asiakaspalvelu

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä