Siirry tekstisisältöön ›
SV FI

> Lempäälässä Päikky sujuvoittaa varhaiskasvatuksen viestintää

Asiakkaitamme » > Lempäälässä Päikky sujuvoittaa varhaiskasvatuksen viestintää

Varhaiskasvatuksen tärkein tehtävä on edistää lapsen kokonaisvaltaista kasvua, kehitystä ja oppimista yhteistyössä huoltajien kanssa. Mitä enemmän hallinnon rutiineja automatisoidaan ja prosesseja virtaviivaistetaan, sitä enemmän jää aikaa itse asiaan – lasten kohtaamiseen.

- Päikky on sähköistänyt varhaiskasvatuksen arkea todella paljon. Huoltajat varaavat lapsilleen hoitoajat mobiilisovelluksella ja kirjaavat lapset sisään ja ulos tägeillä. Lempäälässä varhaiskasvatuksen asiakasmaksut perustuvat perheen valitsemaan hoitoaikaportaaseen, joten lasten läsnäolojen tarkka tuntiseuranta on oleellista laskutuksen kannalta. Paikalla olevien lasten määrän tietäminen on tärkeää myös töiden suunnittelun kannalta. Päikyn avulla tehdään sekä työvuorosuunnittelua että työntekijöiden tuntikirjauksia, kertoo Lempäälän varhaiskasvatuksen suunnittelija Jenni Ojala.

Vaivaton virallinen viestikanava

 

Yksi Päikyn vahvuuksista on mahdollisuus viestiä joustavasti yksittäiselle huoltajalle, päiväkotiryhmälle tai koko yksikölle yhdellä kertaa. Viestit menevät yhtäaikaisesti ja samansisältöisinä kaikille.

 

- Erityisesti nyt korona-aikana nopea viestintä, tarkat hoitoaikavaraukset ja ajan tasalla oleva työvuorosuunnittelu korostuvat. Ajantasaisella tiedolla voidaan varmistaa, että kasvattaja–lapsimäärät ovat päivän aikaan optimaaliset. Päikky on meidän virallinen viestintäkanavamme ja perhe löytää kaikki viestit samasta paikasta. Kunnan tiedotteet ovat nähtävillä kotisivuilla, mutta välitämme varhaiskasvatusta koskevat tiedot myös Päikyn kautta, Jenni Ojala sanoo.

 

Päikky on arvokas työkalu sekä yksikön johdolle että lasten kanssa työskenteleville. Päikyssä on kootusti, käden ulottuvilla lapsen tiedot alkaen allergioista ja erityisistä hoitotiedoista huoltajan yhteystietoihin ja siihen, kenellä on oikeus hakea lapsi hoidosta. Järjestelmän kautta saadaan tieto myös keittiölle, joka osaa varautua kuinka monta aamiaista, lounasta ja välipalaa tarvitaan ja millaisia ruokarajoitteita paikalla olevilla lapsilla on.

 

Päikkyä arvostaa myös Mirva, jonka nelivuotias lapsi on ollut koko päiväkotiaikansa Päikyn piirissä.

- Kalenterit, sähköpostit ja muut tiedot kulkevat aina mukana puhelimessa, suurin osa asioista hoidetaan digitaalisesti. Tuntuisi oudolta ilmoittaa paperisilla lapuilla päiväkotiin, milloin lapsi on hoidossa ja milloin ei, säilyttää näitä lappuja ja merkitä muistettavia asioita omaan kalenteriin.

 

- Varsinaisten viestien lisäksi saimme valokuvia muun muassa metsäretkeltä, jossa lapset poimivat muistikoita. Päiväkodin ei tarvitse perustaa WhatsApp-ryhmiä, vaan viestejä voidaan lähettää Päikyn sisällä. On hyvä, että kaikki viestintä keskittyy yhteen välineeseen viikkokirjeistä alkaen ja molemmille huoltajille menevät samat viestit, Mirva jatkaa.

 

Tilannekuva päivittyy reaaliaikaisesti

 

Huoltajille, joilla on hoidossa useampia lapsia ja hakuvuoroja vaihdetaan välillä lennossa, Päikky on korvaamaton. Esimerkiksi kaupungeissa, joissa on paljon vuorotyöläisiä, joustava tuntiperustainen hoitoaikojen valintamahdollisuus on etu.

 

- Meillä on päiväkodissa tietty aikaraja, mihin saakka voi varata tarpeen mukaisia hoitoaikoja. Jos tulee äkillisiä muutoksia, sitä varten on oma muutostoiminto, kertoo Mirva.

 

Päikky on Abilitan kokonaisvaltainen varhaiskasvatuksen toiminnanohjausjärjestelmä, joka yhdistää kaikki varhaiskasvatukseen osallistuvat tahot samaan järjestelmään ja tarjoaa työkalut hakemusprosessista asiakaslaskutukseen ja tilastointiin. Päikkyyn on myös rakennettu rajapinnat, jotka keskustelevat kuntien eri järjestelmien kanssa. Yli kuusikymmentätuhatta lasta on jo Abilitan tarjoamien varhaiskasvatuksen ratkaisujen piirissä.

 

Tutustu Päikkyyn ›

 

- Verrattuna lapseni sisaruksiin, jotka ovat nyt jo koulussa ja olivat hoidossa ennen Päikkyä, kaikki toimii nyt helpommin ja mobiilisti kännykällä, tietokonetta ei tarvitse avata, Mirva toteaa.

 

- Päikky on erittäin kattava ja toimiva järjestelmä nimenomaan varhaiskasvatuksen tarpeisiin, Jenni Ojala summaa.

 

 

Kirjoittaja: Kati Halonen

 

Haluaisiko teidän kuntanne tai yksityinen päiväkotinne tarjota maailman parasta päivähoitoa Päikyn avulla?

 

Varaa etäesittely!
Asiakaspalvelu

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä