SV FI

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Seinäjoen varhaiskasvatuksessa otetaan käyttöön suomi.fi-palvelu


10.09.

Seinäjoen varhaiskasvatuksen hallinnossa on otettu käyttöön suomi.fi -palvelun ensimmäinen vaihe. Huoltajat voivat lähettää hoitohakemukset sähköisesti palvelun kautta, ja kaupunki voi lähettää päätökset sähköisesti huoltajille.

 

Huoltajan tehdessä hoitopaikkahakemuksen, järjestelmä hakee väestörekisteristä kyseisen henkilön alaikäiset lapset, jonka jälkeen huoltaja valitsee listalta yhden lapsistaan ja ohjelma täyttää henkilötiedot automaattisesti hakemuslomakkeeseen. Huoltaja lähettää hakemuksen sähköisesti ja kunnan työntekijä käsittelee sen Abilita Päivähoito-järjestelmässä. Päivähoito-ohjelmasta on myös mahdollista lähettää hakijalle tietojen täydennyspyyntöpalvelua käyttäen.

 

Suomi.fi-palvelun kautta kunta voi lähettää huoltajalle tiedon hoitopaikka- tai maksupäätöksestä. Päivähoidon ohjelmasta käyttäjät näkevät haluaako huoltaja vastaanottaa päätöksen sähköisesti. Jos vanhempi ei halua asioida sähköisesti, päätös tulostetaan ja lähetetään huoltajalle postitse. Syksyn aikana suomi.fi-palvelua tullaan kehittämään vielä niin, että palvelu tulostaa ja postittaa päätökset automaattisesti, jos huoltaja haluaa sen paperiversiona.

 

Suomi.fi -palvelussa kommunikointi tapahtuu turvallisesti. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, henkilökortilla tai mobiilisertifikaatilla. Käyttäjä on aina tunnistettu ja tiedonsiirto on salattua.

 

Suomi.fi -palvelun avulla pienennetään virheiden määrää ja helpotetaan huoltajien ja kunnan välistä viestintää.


Takaisin tiedotteisiin
Asiakaspalvelu

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä