Flytta dig till textdelen ›
SV FI

Om oss

Om oss

Systemleverantör med erfarenhet

På Abilita finns ett genuint engagemang som genomsyrar hela vår verksamhet. Vi erbjuder kunskap, konsultering och heltäckande systemlösningar till både offentliga och privata sektorn. Det har vi gjort i 35 år, och det är fortfarande lika spännande! Vi fokuserar på slutanvändarna och utvecklar lösningar som underlättar deras arbetsvardag.

Expert på offentlig förvaltning i Finland

Offentliga sektorn är visserligen privata sektorns motsats, men också mycket mer. Det är en alldeles speciell, icke-vinstdrivande bransch som bär ett stort ansvar och påverkar oss alla i samhället. På Abilita är vi medvetna om det här, därför är det viktigt för oss att kunna stå rakryggade för det vi gör och lita på att vi har den expertis som krävs.


För att kunna skapa ett välfungerande datasystem behövs en sakkunnig samarbetspartner som är insatt i kundens verksamhetsmiljö – en engagerad ICT-expert. Ju snabbare informationen når fram till offentliga sektorn och serviceproducenten, desto smidigare blir både medborgarnas, företagens och myndigheternas vardag.

 

Vi arbetar helst nära våra kunder. Samarbetet med kunden är viktigt för att vi ska kunna optimera verksamheten och därmed maximera nyttan. Vi hjälper våra kunder att lyckas med olika typer av utvecklingsprojekt, och delar gärna med oss av vår gedigna erfarenhet inom offentlig förvaltning.

Bästa serviceproducenten för kommuner

Många av våra kunder arbetar inom kommunala sektorn. Kommunerna sköter allt från bibliotek och snöplogning till barnskydd. För att klara detta behövs system för verksamhetsstyrning, som hjälper kommunerna att erbjuda bästa möjliga service och som är flexibla nog att förändras i samma takt som verksamheten utvecklas. 


Vi vågar påstå att vi är den bästa serviceproducenten för kommuner, för vi har stenkoll på kommunernas strukturer och verksamhetssätt. Abilita har faktiskt samma organisationsstruktur som kommunerna. Precis som kommunerna är vi verksamma inom flera sektorer, Abilita har grundats av kommuner och ägs fortfarande delvis av kommuner.


En komplicerad verklighet med annorlunda utmaningar och offentliga sektorns behov – det bästa vi vet och det vi vet bäst.

 

Vår vision

Abilitas målsättning är att vara en känd och pålitlig kumpan inom de verksamhetsområden i Finland där vi verkar.

 

Vår historia

Abilita är ett delvis kommunalt ägt mjukvaruföretag som grundades 1990 men med rötter ända från 1984. Vi utvecklar och levererar datasystemlösningar till den kommunala sektorn samt social- och hälsovården med gedigen erfarenhet. Abilita är en mycket stabil AAA-klassad konkurrenskraftig systemleverantör.

Försäljning
Kundstöd

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä