Flytta dig till textdelen ›
SV FI

Aktuellt

Aktuellt

Offentliga upphandingar på tal


11.05.

De senaste åren har det varit en "trend" att kommuner drar sig för att göra offentliga upphandlingar på datasystem. Vilka alla orsaker som ligger bakom är inte helt klart men jag skulle tro att det anses svårt och komplext att göra upphandlingar, man tror att man inte har kunskap utan måste köpa in utomstående (dyr) konsulthjälp. Jag tror också många anser det mycket arbetsdrygt och t.o.m riskabelt. Situationen är inte bra för upphandlar inte kunderna så betyder det att man nöjer sig med ngt annat, ngt som kanske inte är det optimala. Tvärtom alla farhågor så är det inte svårt att upphandla utan egentlige precis tvärtom.


Finansministeriet har publicerat en handbok för systemupphandlingar och resultatet är verkligen glädjande. En förhållandevis enkel och lättförstådd handbok som verkligen tar fram det viktigaste. Det lönar sig verkligen att ögan igenom den för handboken är bra.

 

Efter att vi på Abilita jobbar med offentliga upphandlingar några decennier så har vi beslutit precis samma sak, vi jobbar också på handbok för systemupphandlingar eftersom alla fördomar verkligen inte stämmer. Vår handbok publiceras ännu under sommaren 2023 men i väntan på den kan ni bekanta er med finansmisteriets handbok.

 

Frej Salmela


Tillbaka till nyheter
Försäljning
Kundstöd

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä