Flytta dig till textdelen ›
SV FI

Aktuellt

Aktuellt

Abilita mot nya utmaningar med ny VD


11.08.

För exakt ett år sedan jobbade jag som personalchef för Viking Line koncernen med HR-ansvar för över 500 landanställda.  Nu är jag VD för ett starkt växande ICT-företag med rötter i Österbotten, Abilita. En ganska stor men intressant förändring och utmaning.

 

När jag vid årsskiftet tillträdde som VD för Abilita och insåg jag fort att den bild jag hade fått av företaget på förhand också stämde. På Abilita finns ett genuint engagemang som genomsyrar hela vår verksamhet. Vi fokuserar på slutanvändarna och utvecklar lösningar som underlättar deras arbetsvardag. Allt detta möjliggörs av vår kunniga och erfarna personal. ”Offentliga sektorns byråkrati - Det bästa vi vet och det vi vet bäst”.

 

Eftersom det är offentliga sektorn med kommuner och samkommuner som oftast är kunder kan Abilita för privatpersonen verka vara lite av en doldis inom ICT-branschen men tar man en närmare titt ser man att det är ett av Österbottens största ICT-bolag med kunder från Kemi i norr till Åland i söder. Vi har idag på koncernnivå över 60 anställda och vi rekryterar kontinuerligt flera medarbetare till våra samtliga sektorer, Ekonomiförvaltning inklusive HR & lön, Småbarnspedagogik, Socialvård och Hälsovård. Med över 150 kunder är vi också nationellt en betydande systemleverantör.

 

Vår starka ställning i Österbotten förstärktes ytterligare när Österbottens Välfärdsområde valde att sköta hela sin socialvård med Abilitas Socialvårdsprogram dit alla data från kommunerna överförts. Som VD för Abilita vill jag fortsätta förädla Abilitas styrkor och göra företaget ännu mer känt utanför Österbotten och Åland, närmare bestämt i Nyland och Egentliga Finland. Utöver vår personliga service och expertis inom offentlig förvaltning ger även tvåspråkigheten oss en genuin konkurrensfördel när det kommer till de finlandssvenska kunderna.

 

År 2022 ser ut att bli ytterligare ett tillväxtår med både ökad omsättning och en växande personalstyrka. Vi kommer i höst också att ta i bruk vårt splitternya kontor i den nybyggda Stenkilen belägen intill riksåttan i Vasa, något vi tror kommer öka både vår synlighet gentemot våra kunder samt öka vår närvaro som arbetsgivare i Vasa med omnejd. År 2023 ser även det ut att bli minst lika intressant och utvecklande, vi är redan involverade i många spännande projekt och upphandlingar och vi är mycket optimistiska inför framtiden. Det finns både efterfrågan och rum för en konkurrent som Abilita på den offentliga marknaden.

 

Andreas

 

 


Tillbaka till nyheter
Försäljning
Kundstöd

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä