Siirry tekstisisältöön ›
SV FI

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Älä ole teidän tietoturvanne heikoin lenkki


16.12.

Vastaamon tietomurron myötä tietoturva on noussut ajankohtaiseksi puheenaiheeksi. Tietoturva on entistä tärkeämpää, kun maailma digitalisoituu ja yhä enemmän palveluja siirtyy verkkoon. Tietomurrot eivät kuitenkaan tapahdu vain pilvessä toimiviin palveluihin ja järjestelmiin, vaan myös paikallisesti organisaation oman tietoverkon sisälle asennettuihin tietojärjestelmiin. Riippumatta siitä, mistä tietojärjestelmiä käytetään, pilvestä tai omilta palvelimilta, tarvitaan useimpiin järjestelmiin nykyään pääsy myös etäältä, tämän on mm.  Korona opettanut. Se, että avataan pääsy järjestelmiin mistä tahansa, asettaa tietysti suuria haasteita tietoturvalle.

 

Tietoturva on laaja asia, joka rakentuu muun muassa fyysisestä tietoturvasta eli laitteisto- ja ohjelmistoturvallisuudesta, tietoliikenneturvallisuudesta, henkilöstöturvallisuudesta sekä pilviturvasta. Ei siis ole ihme, että sieltä täältä löytyy aukkoja, koska me kaikki emme ole hakkereita ja heidän tasolla tietotekniikassa.

 

Vaikka tietoturva on laaja asia, niin sekin lähtee ihan yksinkertaisista asioista. Kenellä on pääsy toimistoonne? Onko kaikilla pääsy palvelintiloihin? Valvotaanko kulkijoita? Pakotetaanko käyttäjät vaihtamaan salasanansa tarpeeksi usein ja ovatko ne tarpeeksi monimutkaisia? Perusasiat ovat suhteellisen helppo laittaa kuntoon, kun taas toiset vaativat osaamista. Tietoturvallisuudessa kuitenkin pätee sama asia kuin monessa muussakin asiassa, se on juuri niin turvallista kuin sen heikoin lenkki.

 

Yksikönjohtajamme Malin Blomqvistin muutama ohjenuora aiheesta:

  • Hyväksy, että elämme digitaalisessa maailmassa.
  • Hyväksy, että sinun on ymmärrettävä sen verran tietoturvallisuudesta, ettei sinun salasanasi vuoksi jonkun henkilötiedot joudu vääriin käsiin.
  • Vaikkei organisaatiosi vaadi vahvoja ja monimutkaisia salasanoja, niin varmista, ettet sinä käyttäjänä anna hakkerille helppoa sisäänpääsyä.
  • Jos organisaatiosi siirtyy kaksivaiheiseen todennukseen, älä valita siitä, kuinka vaivalloista siitä tulee sinulle.

Takaisin tiedotteisiin
Asiakaspalvelu

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä