Siirry tekstisisältöön ›
SV FI

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Päikky helpottaa vastaamaan uusiin lakivaatimuksiin


24.11.

Useamman ministeriön yhdessä työstämä Perhevapaauudistus astui voimaan 1.8.2022 ja varhaiskasvatuksen osalta mainittakoon lapsen oikeus samaan varhaiskasvatuspaikkaan, kun lapsi on poissa enintään 13 viikkoa vanhempainvapaasta johtuen. Ajalta ei peritä varhaiskasvatuksen asiakasmaksua, kunhan poissaolosta on ilmoitettu lakiin kirjatulla tavalla. Päikky Hallintoa ja Päikky Päiväkotia käyttävillä asiakkaillamme tulee tulevaisuudessa olemaan mahdollisuus saada tiedot näistä maksuttomiin päiviin oikeuttavista vanhempainvapaista suoraan Päikky Päiväkodista lasten kirjausten perusteella.

 

Toinen tämän syksyn muutos liittyy lapselle varhaiskasvatuksessa tarjottavan tuen muotoihin. Aiempaa tarkemmin määritetyllä kolmiportaisen tuen mallilla on Opetushallituksen mukaan tarkoitus varmistaa, että jokainen lapsi saa tarvitsemansa kehityksen ja oppimisen tuen. Elokuusta 2022 alkaen on tuen antamista velvoitettu kaikilta kunnilta, jotta lapset ovat kaikkialla Suomessa tasa-arvoisessa asemassa. Päikky Päiväkodin pedagogisen dokumentin varhaiskasvatussuunnitelma-mallipohjassa on jo mahdollisuus kirjata tukeen liittyvät hallintopäätöksen päivämäärät sekä muut tarkentavat näkökulmat. Päikky Hallinnossa on myös mahdollista tehdä valituskelpoinen hallintopäätös, joka uuden lain myötä edellytetään.

 

Mikäli teillä ollaan kiinnostuneita Päikky Hallinnosta tai pedagogisten dokumenttien lisäosan hankkimisesta Päikky Päiväkotiin, olettehan yhteydessä myyjiimme.


Takaisin tiedotteisiin
Asiakaspalvelu

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä