Siirry tekstisisältöön ›
SV FI

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Julkiset hankinnat puhututtavat


11.05.

Viime vuosina kunnissa on ollut "trendinä" välttää tietojärjestelmien julkiset kilpailutukset. Todellisista syistä tämän trendin taustalla emme voi olla varmoja, mutta uskomme, että hankintojen tekeminen koetaan vaikeaksi ja monimutkaiseksi, moni luulee, ettei tiedot ja taidot riitä ja joudutaan ostamaan ulkopuolista (kallista) konsulttiapua. Uskomme myös, että monet kokevat kilpailuttamisen erittäin raskaana ja jopa riskialttiina. Tilanne ei ole paras mahdollinen, sillä jos kunnat eivät kilpailuta, se tarkoittaa, että he tyytyvät johonkin, joka ei ehkä ole heille optimaalisin ratkaisu. Vastoin kaikkia pelkoja järjestelmien kilpailuttaminen ei ole vaikeaa, itse asiassa juuri päinvastoin.

 

Valtiovarainministeriö on julkaissut pelikirjan hankintayksiköille ja tarjoajille. Suhteellisen yksinkertainen ja helposti ymmärrettävä käsikirja tuo esiin kilpailuttamisen tärkeimmät seikat. Opas siis kannattaa silmäillä läpi, koska se antaa hyviä vinkkejä kilpailuttamista suunnitteleville.

 

Olemme Abilitalla työskennelleet julkisten hankintojen parissa muutaman vuosikymmenen ajan ja kokemustemme perusteella työstäneet myös omaa opastamme, koska haluamme vakuuttaa kunnat siitä, että kaikki vallitsevat ennakkoluulot eivät todellakaan pidä paikkaansa. Hankintaoppaamme ilmestyy kesän 2023 aikana, mutta sitä odotellessa voitte tutustua Valtiovarainministeriön ” Polku vaikuttaviin ICT-hankintoihin” -käsikirjaan.


Takaisin tiedotteisiin
Asiakaspalvelu

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä