Siirry tekstisisältöön ›
SV FI

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Abilitan ratkaisu DVV:n uuden muutosrajapinnan käyttämiseen


22.01.

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) tarjoaa vielä vuoden 2024 ajan väestötietojen päivityspalvelua kahdella tavalla. Vanha päivitystiedostoihin perustuva tapa poistuu käytöstä 2024 loppuun mennessä. Uusi tapa on palveluväylän kautta käytettävä DVV:n Muutosrajapinta-palvelu. 

 

Abilitan ratkaisu muutosrajapinnan käyttämiseen sisältää tietokannan, johon väestötiedot tallennetaan ja välityspalvelimen, jonka avulla päivitystiedot noudetaan.

 

Väestötiedot tallennetaan Abilitan pilvessä sijaitsevaan tietokantaan. Tietokanta sijaitsee Suomessa. Tietokantaan tallennetaan kunnan koko väestöaineisto. Päikky Hallinto käyttää tietokantaan tallennettua väestötietoa tarkistaessaan asiakkaiden perhesuhteita, osoitteita, huoltajuussuhteita ym. varhaiskasvatuksen hallinnon tarvitsemia henkilötietoja. Ohjelma tarkistaa tietoja automaattisesti, mutta käyttäjä voi myös tehdä asiakkaan tietojen tarkistuksen halutessaan.

 

Välityspalvelin muodostaa yhteyden DVV:n muutosrajapinta-palveluun ja noutaa sieltä päivitykset väestötietoihin. Välityspalvelin mahdollistaa tietojen hakemisen tarjoamalla liittymän palveluväylään. Palveluväylä on osa Suomi.fi-kokonaisuutta, se on eri palveluiden yhteisesti käyttämä tiedonsiirtoväylä. Väestötietojen nouto tapahtuu ajastetusti ja automaattisesti. Kunnan käyttäjän ei siis enää tarvitse itse noutaa päivitystiedostoja ja asentaa niitä kunnan väestökantaan.

 

Muutosrajapinnan käyttöönotto siivoaa pois mahdolliset virheet, joita väestötietoihin on kertynyt vuosien mittaan. Inhimillisen virheen mahdollisuus poistuu, kun väestötietojen päivitys on automaattista.


Takaisin tiedotteisiin
Asiakaspalvelu

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä