Siirry tekstisisältöön ›
SV FI

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Abilitan Kanta-yhteensopiva terveydenhuollon järjestelmä on läpäissyt alaikäisen puolesta-asioinnin toiminnallisuuden ja toiminto on nyt käytössä kaikilla asiakkaillamme


12.10.

Huoltajan asiointioikeuteen alaikäisen puolesta on tulossa muutos syksyllä 2020. Uudistus edellyttää muutoksia potilastietojärjestelmiin, Kelan Kanta-palveluun sekä terveydenhuollon organisaatioiden kirjaamiskäytäntöihin.

 

Abilitan Kanta-yhteensopiva terveydenhuollon järjestelmä on läpäissyt alaikäisen puolesta-asioinnin toiminnallisuuden yhteistestauksen, sekä reseptin että potilastiedon arkiston osalta. Olemme toinen kahdesta toimittajasta, joka otti toiminnot täysimääräisesti käyttöön ensimmäisestä päivästä alkaen.

 

Abilita Terveydenhuoltoa käyttävien organisaatioiden palveluita hyödyntävät huoltajat ovat 1.10.2020 alkaen voineet mm. tarkastella ja uusia alaikäisen reseptejä Omakanta-palvelussa. Aiemmin huoltajat ovat voineet verkossa tarkastella lastensa terveystietoja, kunnes lapsi on täyttänyt 10 vuotta. Nykyään huoltajat voivat osallistua tietoihin, kunnes nuori täyttää 18 vuotta.

 

Tietoja ei kuitenkaan aina paljasteta automaattisesti. Nuoren ihmisen päätöksentekokyky on ratkaisevan tärkeää! Terveydenhuollossa arvioidaan asia hoitotapahtuma- tai käyntikohtaisesti ja lääkäri tai hoitaja kirjaa, salliiko päätöskykyinen lapsi tai nuori tietojensa luovuttamisen huoltajille. Kun alaikäinen ei pysty päättämään hoidostaan, nuori hoidetaan huoltajan tai muun laillisen edustajan kanssa neuvotellen ja tiedot paljastetaan.

 


Takaisin tiedotteisiin
Asiakaspalvelu

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä