Siirry tekstisisältöön ›
SV FI

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Abilita on sosiaalihuollon kansallisen kehityksen edelläkävijä


25.11.

Ensimmäisenä Suomessa, yhteistyössä asiakkaamme Vaasan kaupungin kanssa, kehitimme Kanta-liittymän sosiaalihuollon järjestelmäämme ja Vaasa otti sen käyttöön toukokuussa 2018. He ovatkin pitäneet Kanta-arkiston käytön ykkös- sijaa siitä lähtien, sillä tällä hetkellä arkistoiduista 1.7 miljoonasta dokumentista yli puolet on Vaasan kaupungin arkistoimia.

Ratkaisumme on alusta lähtien kattanut sekä vanhojen tietojen että uusien asiakirjojen siirron. Tässä asiassa poikkeamme kaikista muista järjestelmätoimittajista, jotka ovat kehittäneet ratkaisun vain toiseen siirtoon, eikä ole tietoa kehittävätkö molempiin ratkaisua lainkaan.

Uuteen Sote-rakenteeseen siirryttäessä sekä siihen liittyvien uusien järjestelmien käyttöönottojen yhteydessä halutaan varmasti olla varmoja siitä, että vaihdos tapahtuu sujuvasti. Edellytys sille, että asiakastyö sujuu ongelmitta ja asiakkaan kannalta turvallisesti ja tasavertaisesti on, että SOTE:lla on täydellinen rajapinta Kantaan, jossa myös vanhat tiedot ovat käytettävissä. Ilman pääsyä vanhoihin tietoihin, ollaan tilanteessa, jossa jokainen sosiaalihuollon asiakkuus on uusi ja kaikki aloitetaan tyhjältä pöydältä.

Oman järjestelmämme tietojen lisäksi pystymme rikastamaan CGI:n Proconsonan tietoja ja viemään ne Kanta-arkistoon. Olemme aiemmin konvertoineet Proconsonan tietoja onnistuneesti ja järjestelmämme Kanta-rakenne mahdollistaa kolmannen osapuolen tietojen rikastamisen ja edelleen viemisen Kantaan.


Takaisin tiedotteisiin
Asiakaspalvelu

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä