Suomeksi På Svenska

EtusivuTiedotteet

Tiedotteet

Varhaiskasvatus murroksessa


23.01.

Alle kouluikäisten hoito elää murrostaan. Palvelun maksajasta, hinnasta ja hinnoittelusta keskustellaan monella taholla. Niin ikään tietojärjestelmien kanssa eletään murrosvaihetta. Monessa kunnassa ollaan uusittu tai ollaan uusimassa järjestelmiä.

Kun tuntiperusteisesta laskutuksesta alettiin puhua, osa kunnista lähti hankkimaan mobiilijärjestelmää laskutuksen helpottamiseksi, mutta puheet ovat hiipuneet ja tähänastisten kokemusten perusteella hyödyt eivät ehkä olekaan niin mittavat, että ne kannustaisivat kaikkia siirtymään tuntiperusteiseen laskutukseen. Mutta onko silloin enää mitään syytä hankkia läsnäoloseurannan järjestelmää?

Ei pidä ajatella mobiilin läsnäoloseurannan olevan vain tuntiperusteiseen laskutukseen soveltuva työkalu, sillä siitä on muitakin hyötyjä. Järjestelmän avulla saatavilla on ainaajantasainen tieto hoidossa olevista lapsista, huoltajille se on joustava työkaluhoitoaikojen varaamiseen ja hoitohenkilökunnan kanssa kommunikoimiseen ja lisäksi se myös helpottaa työntekijöiden kirjaamisrutiineja unohtamatta turvallisuus-näkökulmaa. Parhaimmissa sovelluksissa on välittömästi nähtävissä lapsen allergiat, varahakijat ja kuva esimerkiksi katoamistapauksen sattuessa.

Toimiva ratkaisu helpottaa kuormituksen seurantaa ja sitä kautta työvoiman sijoittelua sekä varamiesjärjestelmän ohjausta. Ruokahuollossa saadaan selvää säästöä hävikin pienenemisen muodossa, kun tarvittavien aterioiden määrä on tarkemmin ennakoitavissa (esimerkkinä Jyväskylän kaupungin säästöt kesäajan päivähoidon ruokakuluissa). Hoitohenkilökunnan paperisota pienenee ja antaa enemmän aikaa itse pääasialle – eli lapsille. Huoltajien ja hoitopaikan välistä informaatiota voidaan lisätä ryhmäviestien ja esimerkiksi kuvaviestien avulla, jolloin vanhemmat kokevat olevansa myös osana lapsen päiväkotiarkea.

Näiden, varsin varteenotettavien seikkojen lisäksi on tietysti olemassa vielä hallinnon hyödyt, eli raportoinnin helpottuminen ja taloudelliset edut

Järjestelmällistä uuden vuoden alkua! 


Takaisin tiedotteisiin

Meidät tavoitat

010 289 4440

Palvelemme arkisin klo 9.00-16.00

Pietarsaari

Paul Hallvarin katu 1

68600 Pietarsaari
Oy Abilita Ab

 

 

 

 Oy Abilita Ab